Nasadenie Rychlíka vykoľajilo michalovskú Duklu

HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 sn (1:0, 0:0, 1:2, 0:0 – 1:0)


Prvý zápas v novom roku začali lepšie domáci, už po 135 sekundách našiel spoza bránky Bjalončík Livingstona a ten zblízka prestrelil Tomeka – 1:0. V 12. minúte dostali Kamzíci výhodu 90-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, nenaložil s ňou však dobre.


Vyrovnaný hokej pokračoval aj v druhej tretine, chýbali mu však vyloženejšie šance. V 29. minúte po Mihalikovej strele začal pred bránkou veľký závar, nikto nevedel, kde je puk a skoro všetci korčuliari ho chceli získať. Poprad z tejto situácie vyšiel, keď dokázal puk dostať do stredného pásma.


K vyrovnaniu mal blízko v 44. minúte Korhonen. Po ňom sieť z podobnej streleckej pozície z medzikružia nerozvlnil ani Regenda. Početnosť streľby sa hosťom vyplatila. Michalovce sa v 47. minúte presadili v presilovej hre. Do streleckej listiny sa zapísal zblízka dorážajúci Suja – 1:1. Bližšie k víťazstvu boli na konci 55. minúty počas signalizovaného trestu domáci. Dôrazný Brejčák pokračoval v akcii a v páde dopravil puk po Paločkovej prihrávke do Tomekovej siete. Situácia sa ešte konzultovala s videorozhodcom, ktorý gól potvrdil – 2:1. Hostia ale dokázali odpovedať. Po vyhranom buly v útočnom pásme napriahol Mihálik a začínalo sa odznova – 2:2. Minútu pred koncom riadnej hracej doby zostrelil Tomeka strelou do masky Haščák, ale brankár Michaloviec pokračoval v hre.


Rozuzlenie neprinieslo ani predĺžení. V ňom si Popradčania zahrali presilovku v ideálnom formáte 4 na 3, ktorú hostia vďaka obetavosti Erkinjunttiho ubránili. V samostatných nájazdoch sa lepšie darilo Popradčanom, ktorí premenila dva. Ten rozhodujúci zaznamenal Drgoň. Domáci prekvapili hostí aj tým, že nasadili na nájazdy gólmana Rychlíka.


Góly: 3. Livingston (Bjalončík, Tavi), 55. Brejčák (Matúš Paločko, Bjalončík), rozh. náj. Drgoň – 47. Suja (Bartánus, Takáč), 57. Mihálik (Suja)

Rozhodovali: Stano, Štefik – D. Konc ml., J. Konc ml.

Vylúčení: 3:7 na 2 min., presilovky 0:1 a oslabenia 0:0

bez divákov


Zostavy:

HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Jevoš, Hajnik – Valigura

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek (Glosár) – Southorn, Mihálik, Ťavoda, McCormack, Louis, Zekucia, Chalupa, Ragan – Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen – Regenda, Suja, Šoltés – Takáč, Hickmott, Bartánus – Mašlonka, Galamboš, Török


Hlasy po zápase:

Peter Mikula, tréner Popradu: Vďaka okolnostiam v prvej tretine, ktoré vznikali, sme zápas mohli rozhodnúť už vtedy. Počítali sme s tým, že časom sa hra vyrovná, výsledkom čoho bola druhá a tretia tretina. Bol to boj o body.

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: Hrali sme v Poprade tri zápasy v poslednej dobe. V mojom prvom zápase na Slovensku sme práve v Poprade vyhrali po samostatných nájazdoch. Som hrdý na hráčov, ako sme hrali a aký charakter ukázali. V prvej tretine sme čelili množstvu oslabení. Zblokovali veľa striel. Poprad bol omnoho lepší ako my v prvej tretine. V druhej sme zmenili štýl hry a v tretej sme dvakrát vyrovnali. Poprad je vedúci celok ligy a blahoželám mu k zisku dvoch bodov, taký je hokej. Domáci majú veľmi dobré mužstvo.